Бившият селекционер на Полша Франтишек Жмуда е на мнение, че Роберт Левандовски все пак ще остане в Байерн Мюнхен и през следващия сезон, въпреки желанието си да напусне.

Както е известно, полякът е упорито свързван с Манчестър Юнайтед, Челси, ПСЖ и Ювентус, макар да има договор до 2021 година с баварския колос. Реал Мадрид пък неофициално излезе от играта за привличането на поляка, за да не развали отношенията си баварския колос.

"Смятам, че Роберт ще остане в Байерн, мнението ми не се е променило. Ако клубът привлече още двама супер играчи през лятото, според мен ще спечели Шампионската лига през следващия сезон. В Мюнхен той ще има повече гаранции за успех, отколкото в Реал Мадрид. Трябва да остане", заяви пред "Билд" Жмуда, който тренираше Левандовски в Лех Познан през сезон 2008/09 и в националния отбор на Полша от 2009 до 2012 година.

"Реал няма как да повтори успехите си от последните години. Милионите на ПСЖ също няма да им донесат нищо. Мога да разбера Роберт само ако отиде в един от манчестърските клубове. Защото те ще стаават по-големи в Европа. На за мен мястото му е в Байерн, това не е лилипутски клуб", добави специалистът.