Байерн Мюнхен и Манчестър Сити изиграха невероятен мач на Интернешънъл Чемпиънс Къп, завършил с успех 3:2 за англичаните в Маями. Интересното е, че баварците дръпнаха с два чисти гола до 25-ата минута.

19-годишният талант Меритан Шабани даде аванс на тима на Нико Ковач след четвърт час игра, когато се разписа с глава след асистенция на Рафиня. В средата на пръвата част Ариен Робен удвои след пас на Франк рибери.

Новото попълнение на "гражданите" получи контузия на глезена и беше заменен принудително малко по-късно. Неговият заместник Бернардо Силва върна едно попадение секунди преди почивката.

19-годишният Лукас Нмеча изравни за Сити пет минути след паузата. После отново Бернардо Силва наказа германския колос, вкарвайки втория си гол в мача в 70-ата минута.

Манчестър Сити се връща в Англия, за да се подготви за мача срещу Челси за Къмюнити Шилд, който ще се играе следващата неделя. На 5 август на Байерн предстои контрола с Манчестър Юнайтед в Мюнхен, а на 12-и следва мач за Суперкупата на Германия срещу Айнтрахт Франкфурт.