Шансовете на защитника на Байерн Мюнхен Жером Боатенг да премине в ПСЖ е 50 на 50. Това призна президентът на баварците Ули Хьонес. 29-годишният бранител отхвърли възможността да играе за Манчестър Юнайтед, но изглежда е изкушаван сериозно от евентуален трансфер във френския гранд. 

“Шансовете са 50 на 50. Жером каза на Румениге, че иска да отиде там. А когато играч иска да напусне, ние нямаме друга алтернатива, освен да се съобразим с него”, каза Хьонес. 

Парижани играха с централни бранители Тиаго Силва и Маркиньос при победата с 3:1 над Гингам в първия кръг на Лига 1. ПСЖ обаче привлече и Тило Керер от Шалке, което засили слуховете, че французите са се отказали от Боатенг. “Мисля, че ПСЖ ще даде под наем Керер, за да вземе Жером. Ние пък ще бъде щастливи, ако той остане при нас”, добави Хьонес. 

Босът на Байерн коментира и слуховете за трансфер на Роберт Левандовски, който бе желан от Челси и Реал Мадрид. “Агентът на Левандовски искаше среща с мен, но му казах, че графикът ми е натоварен и ще се освободя на 2 септември”, заяви Ули Хьонес.