Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач даде яснота за ситуацията със спряганите за напускане футболисти. В същото време хърватинът изрази мнение, че германският хегемон е сред най-силните отбори на планетата.

"Без съмнение Байерн е в Топ 5 на света. Има обаче други клубове, които имат съвсем различен финансов гръб. Играчите с удоволствие преминават в големите клубове, но когато се появяват големите пари, тогава е нормално да имат различни мисли", заяви Ковач.

"Ние бяхме за последно на полуфинал в Шампионската лига. И имаме желание да достигнем финала. Има други клубове, които пръскат много пари, за да се борят за трофея. Важното е да имаме малко контузени играчи, които да бъдат на високо физическо и психическо ниво."

"Хуан Бернат е в Париж и навярно ще подпише договор с ПСЖ. Няма да се разделяме с друг играч, вече се разбрахме. Имаме 19 полеви футболисти, от които един е контузен. Ако имаме нужда, ще прибегнем до играчи от дублиращия състав. Ренато Санчес остава при нас."

"Джером Боатенг е играч от световна класа и е важно да остане здрав. И тогава съм убеден, че ще помогне много на Байерн и националния отбор. Това важи също така за Матс Хумелс и Никлас Зюле. Не мисля, че в Европа има друг клуб с такива трима централни защитници. Важното е да правим ротации", добави специалистът.