Бенфика - Байерн Мюнхен, двубой от група "Е" на Шампионската лига. Стадион "Луж", 22.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Ренато, Горецка, Рибери, Робен, Хамес
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Коман, Толисо, Рафиня


Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

 

Прогноза на Gol.bg:

Навярно най-сантименталната група в това издание на Шампионската лига събра три бивши европейски клубни шампиони, които са покорявали Стария континент общо цели 11 пъти. 

И докато Байерн все още е сред големите фаворити за трофея, то Аякс и Бенфика изглеждат като величествени заспали гиганти от миналото, чието присъствие обаче все още докосва сетивата на романтиците пред телевизорите.

Славните някога "орли" от Лисабон нямат добри спомени от мачовете си с баварския колос, защото все още нямат победа в осем мача, губейки пет от тях при обща голова разлика 6:19. 

На своя стадион "Бенфика" е измъкнал и трите равенства срещу мюнхенци, като за последно двата тима се срещнаха в турнира през април 2016 година, когато баварците продължиха напред с общ резултат 3:2 от двете срещи.

И двата отбора са лидери в своите шампионати, но германският хегемон все още е с пълен актив, докато Бенфика завърши 1:1 у дома срещу градския съперник Спортинг. 

Като добавим и равенството със същия резултат на този стадион срещу ПАОК в плейофите за влизане в групите на турнира, няма как да не отбележим, че Бенфика изпитва частични затруднения пред своите фенове.

През миналия сезон Бенфика стана за смях в турнира, защото загуби всичките си мачове с обща голова разлика 1:14. Това беше 20-ият случай, в който даден отбор не печели нито една точка в групите на турнира. като цяло тимът има само три победи в последните си 14 мача на европейската сцена.

Двукратният европейски клубен шампион има 11 победи, осем равенства и само две поражения у дома срещу германци. Байерн има само две поражения срещу отбори от Португалия, които са нанеси от Порто. Баварците нямат загуба в последните пет визити в Европа, печелейки четири от тях.

Нико Ковач има сериозни затруднения заради контузиите на Корентен Толисо и Рафиня, но и двамата не са основни играчи, което предполага да видим германския шампион в пълния му блясък тази вечер.


Резултат: Бенфика - Байерн Мюнхен 1:3