Байерн Мюнхен - Аугсбург, двубой от междинния пети кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Ренато, Горецка, Рибери, Робен, Хамес
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Коман, Толисо, Рафиня

 

Прогноза на Gol.bg:

Набралият страхотна скорост Байерн играе повече от впечатляващо през този сезон и излиза като тежък фаворит срещу баварските си "братовчеди" в търсене на нови три точки.

Аугсбург започна кампанията колебливо с актив от едва четири точки, но едва ли точно тази вечер ще може да увеличи своя актив, като се има предвид великолепната форма на шампионите.

Интересно е, че в досегашните 14 шампионатни срещи между двата отбора няма нито едно равенство, като най-успешният германски клуб очаквано води с 12:2 успеха, при голова разлика 37:8 в своя полза. Двете победи на Аугсбург пък дойдоха в случаи, в които Байерн вече беше станал шампион и на теория.

Голмайсторът на домакините Роберт Левандовски излиза срещу любимия си противник, на който е вкарал 18 гола в 14 срещи в Бундеслигата. Франк Рибери и Ариен Робен са спечелили всичките си мачове с този съперник, в които са записали общо 15 гола и асистенции.

Мюнхенци спечелиха последните си шест мача с този противник, както и последните четири мача на този стадион с фрапиращата голова разлика 14:3. Очакваме победа с поне два гола разлика за лидера в таблицата.


Резултат: Байерн Мюнхен - Аугсбург 3:0