Байерн Мюнхен допусна първата си загуба за сезона, след като загуби гостуването си на Херта в Берлин с 0:2. „Баварците“ проспаха първото полувреме, когато допуснаха и двата гола. Точни за домакините бяха Ведад Ибишевич (23-д) и Ондрей Дуда (41). Така баварците още веднъж не успяха да стигнат до успех над Херта, след като в предишните три срещи нямаше победител, а моментът бе повече от неподходящ – веднага след издънката 1:1 с Аугсбург у дома.

Така Байерн и Херта се изравниха по точки на върха в класирането с по 13. Борусия Дортмунд и Вердер Бремен обаче могат да се наместят на първото място, ако спечелят мачовете си от кръга.

Байерн започна със самочувствие срещата и в 15-та минута Хамес Родригес сложи топката на главата на Жером Боатенг, който обаче стреля покрай гредата. Малко след това Франк Рибери проби в наказателното поле и подаде към Роберт Левандовски, който обаче не успя да отправи добър удар.

Така се стигна до 23-та минута, когато Боатенг фаулира в наказателното си поле Саломон Калу. Ведад Ибишевич се нае с изпълнението на дузпата и прати в обратния ъгъл Мануел Нойер за 1:0. Последва натиск на Байерн, но Робер и Левандовски не успяха да изравнят.

В края на първата част Херта удари за втори път. Валентино Лазаро проби по дясното крило и почти от аутлинията успя да намери връхлитащия на скорост Ондрей Дуда, който заби топката под гредата. Това бе пети гол за словака от началото на сезона.

Второто полувреме играта се водеше предимно в половината на домакините, които се отбраняваха отборно и не допускаха много пространства. Баварците опитваха всячески да стигнат поне до гол, след което да търсят изравняване, но берлинската стена бе непробиваема.

Рибери, Левандовски и Томас Мюлер обаче така и не успяха да отправят опасен удар. А когато го правеха, топката се избиваше в някой от играчите. В заключителните минути и Мануел Нойер се включи в атака и това можеше да доведе до трето попадение за Херта. Вратарят на Байерн все пак стигна до топката на границата на наказателното си поле.

Херта – Байерн Мюнхен 2:0

1:0 Ведад Ибишевич 23‘-д

2:0 Ондрей Дуда 44‘

Херта: Крафт, Лазаро, Щарк, Рекик, Мителщад, Шелбред, Майер, Калу (71 – Леки), Дуда, Дилросун, Ибишевич (53 – Зелке)

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Боатенг, Зюле, Кимих, Санчес (63 – Гнабри), Алкантара, Родригес (72 – Вагнер), Рибери, Робен (52 – Мюлер), Левандовски

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/I8tXuMa_Ic4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>