Байерн – Аякс, мач от 2-ия кръг на група "Е" на Шампионска лига, ст.: "Алианц Арена", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Кимих, Боатенг, Хумелс, Алаба, Мартинес, Тиаго, Мюлер, Робен, Гнабари, Левандовски
Контузени: Рафиня, Толисо, Коман
Треньор: Нико Ковач

Аякс: Онана, Мазруи, Де Лахт, Блинд, Таляфико, Шьоне, Айтинг, Зиеш, Нерес, Тадич, Хунтелаар
Контузени: Синкгравен, Велтман, Де Йонг, Банде, Черни
Треньор: Ерик тен Хаг

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Прогноза на Gol.bg:

Традиционната величина в Шампионска лига Байерн Мюнхен посреща спящия гигант Аякс в един от най-вълнуващите мачове тази вечер. Това са два от най-титулуваните клубове в Европа с общо 9 трофея на Стария континент – 5 за германците и 4 за холандците.

За жалост времената са такива, че баварците са абсолютен фаворит срещу Аякс, който от над 20 г. вече не е сред водещите отбори. Въпреки това в този формат на турнира гостите успяват да дадат отпор на Байерн и статистиката е равна – по 1 победа за всеки и 2 хикса.

При последната си визита в Мюнхен обаче Аякс яде здрав пердах – 0:4, но сега ще се опита да се възползва от лекото разклащане в редиците на домакините. Байерн не познава вкуса на победата в Бундеслигата в два поредни мача – 0:2 от Херта в Берлин и 1:1 у дома с Аугсбург. Това не се случва често на отбора и неслучайно Нико Ковач заяви, че възпитаниците му са пределно мотивирани да демонстрират силата си.

Хърватският спец ще се опита да продължи и добрата серия на "Алианц Арена", където Байерн има само 2 загуби в последните 23 срещи (19 победи). Успехът с 3:0 над АЕК Атина пък продължи добрата серия на Аякс в Шампионска лига – 5 успеха и 4 равенства, плюс квалификациите.

Нашата прогноза обаче е, че отлично представяне на холандците ще приключи тази вечер.

Прогноза: Байерн – Аякс 3:0