Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес подкрепи треньора Нико Ковач след трите мача без победа във всички турнири, но подчерта, че именно хърватинът трябва да носи отговорността, ако ротациите му не дават резултат.

Баварците направиха страхотен старт със седем поредни победи във всички турнири и на официалния акаунт на клуба в интернет наставникът беше наречен "Мистър 007". След това обаче мюнхенци изпаднаха в мини-криза, за която Ули обвини и феновете заради техните протести.

"Ситуацията в момента не е драматична, защото само допреди десетина дни се говореше, че борбата в Бундеслигата е от второто място надолу. А сега според медиите всичко при нас е разруха. Златната среда е най-добра", заяви Хьонес.

"Ние имаме известни проблеми, но това е нормално. Според мен загубихме ритъма си в мача срещу Аугсбург. И всичко започна с протестите на феновете в първите 20 минути (б.р. те запазиха пълно мълчание). И това изигра своята роля да не успеем да влезем добре в мача."

"След това имаше и доста ротации. Не критикувам треньора, само отбелязвам. Това е негово решение, той избира състава. Но в края на краищата той трябва да понесе отговорността за решенията си", допълни босът.