Байерн (Мюнхен) успя да спечели гостуването си на гръция АЕК в Атина с 2:0 и по този начин е все по-близо до класиране за директните елиминации на Шампионската лига.

Мачът между двата отбора бе от Група "Е", а след спечелените три точки отборът на мюнхенци е лидер в класирането с актив от 7 пункта след две победи и реми в трите мача от груповата фаза до момента.

През първото полувреме голове не паднаха, макар че отборът гост имаше инициативата, а след почивката само в рамките на две минути Байерн вкара два гола на клетите гърци.

В 61-ата минута Мартинес откри, а две минути след това Левандовски се разписа за крайното 0:2.

Това бе и първи мач между двата тима от европейските клубни турнири.


Срещата започна с добро темпо, като и двата тима действаха доста активно през първите няколко минути от мача.

В 10-ата минута Робен се размина с една топка и бе на косъм да я засече във вратата, но в крайна сметка Байенр пропусна първото добро положение от началото на мача.

Броени минути след това Левандовски също нямаше късмет. Той понечи да засече една хубава топка към него във вратата на атиняни, но в последния момент Чигрински се намеси умело и успя да изчисти кълбото изпод носа на поляка.

В 20-ата минута Нойер трябваше да се намесва добре след удар на Понсе в който имаше доста сила. 

Седем минути по-късно Левандовски бе на перфектна позиция и излизаше сам срещу вратаря, но пасът на Тиаго към него бе неточен.

Полякът отправи опасен удар малко след това, който не попадна във вратата, а до почивката така и нямаше попадения.

Второто полувреме също започна с добро темпо, а гърците бяха близо до попадение в 58-ата минута, но Клонаридис не успя да уцели вратата от наказателното поле и в крайна сметка изпрати топката в аут. 

Все пак обаче Байерн стигна до така желаното попадение и в 61-ата минута Хави Мартинес успя да реализира. След удар на Робен топката рикошира в тялото на противников бранител и испанецът от няколко метра с хубав удар по земя я довкара в мрежата.

Само две минути по-късно Рафиня намери непокрития Левандовски абсолютно сам на далечната греда и той удвои, след като вкара в опразнения ъгъл.

В 67-ата минута стражът на гърците изпревари Левандовски в наказателното поле и попречи на поляка в рамките на няколко минути да вкара второто си попадение в срещата.

През следващите минути темпото на игра поспадна и срещата просто се доиграваше, а до края на мача нямаше фрапантни положения пред двете врати и резултатът се запази.

АЕК - БАЙЕРН 0:2
0:1 Мартинес 61
0:2 Левандовски 63

AEK: Баркас, Бакакис, Лампропулос, Чигринский, Хулт, Яланопулос, Симоеш, Клонаридис (65 - Бойе), Бакасетас, Манталос, Понсе

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Рафиня, Мартинес, Робен, Тиаго, Хамес (62 - Горецка), Гнабри (75 - Мюлер), Левандовски (84 - Вагнер)