Майнц - Байерн Мюнхен, мач от деветия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Опел Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Ренато, Горецка, Рибери, Хамес
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Коман, Толисо
Наказан: Робен


Прогноза на Gol.bg:

Германският хегемон Байерн Мюнхен излезе от кризата и започна да набира скорост след победите над Волфсбург и АЕК Атина, което накара крилото на тима Ариен Робен да се закани, че до края на годината няма да последват нови грешни стъпки.

Баварците обаче имат любопитна задача, защото Майнц има куриозни показатели срещу тях. Не е за вярване, но Байерн играе по-успешно именно тук, отколкото на свой терен срещу този съперник. 

Статистиката показва, че шампионите винаги са се разписвали срещу този опонент навън, печелейки последните шест сблъсъка на този стадион с поне по две отбелязани попадения. В последните 12 двубоя между тези съперници мюнхенци имат цели десет победи.

Майнц може да се похвали, че загуби само едно от последните си три гостувания в Мюнхен, но пък у дома изпитва сериозни проблеми срещу баварците, защото за последно взе нещо срещу тях пред своите фенове през ноември 2011 година (победа с 3:2).

Голмайсторът на гостите Роберт Левандовски има 13 гола в 14 мача срещу един от любимите си съперници, вкарвайки му цели пет "дубъла". Полякът вече сложи край на измъчващата го на всички фронтове голова суша и с пет гола на сметката си в първенството гледа към лидерите в класацията на най-добрите реализатори.

Майнц е един от най-добрите домакини този сезон и не познава вкуса на поражението на свой терен (две победи и две ремита). Това е тимът с най-добрата защита (осем допуснати попадения), въпреки загубата от Гладбах с 0:4 в миналия кръг. Няма обаче отбор с по-слаба атака (само четири вкарани гола).


Резултат: Майнц - Байерн Мюнхен 1:3