Рьодингхаузен - Байерн Мюнхен, среща от втория кръг за Купата на Германия. Стадион "Щадион ан дер Бремер Брюке", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Фрюхтъл
Защитници: Зюле, Мартинес, Алаба, Кимих, Рафиня
Полузащитници: Тиаго, Ренато, Горецка, Рибери, У-Йон Чен, Уил, Шабани
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Коман, Толисо, Хумелс, Робен
Болни: Боатенг, Хамес
Почивка: Улрайх


Прогноза на Gol.bg:

Баварският колос има сравнително протоколна задача срещу аматьорския четвъртодивизионен тим, който удари шестица от тотото по време на жребия за втория кръг, защото ще попадне под светлините на прожекторите пред цял свят.

Байерн излезе от кризата (четири мача без победа във всички турнири) и в момента е в серия от три поредни успеха на всички фронтове, което не поставя домакините в особено благоприятна позиция.

Треньорът на гостите Нико Ковач заяви, че със сигурност няма да може да разчита на петима футболисти. Джером Боатенг има стомашен вирус, Ариен Робен се оплаква от болки на мускул в гърба, Хамес Родригес е болен, Матс Хумелс изпитва леки мускулни болки, а Свен Улрайх ще става татко. До последно под въпрос ще бъде Леон Горецка. Кингсли Коман и Корентен Толисо пък са трайно контузени.

Така се отваря възможност за изява на някои от футболистите на втория отбор на Байерн, но нищо чудно Ковач да извади тежката артилерия, за да реши мача и чак тогава да подари звездни мигове на някои от талантите У-Йон Чен, Пол Уил и Меритан Шабани, които се качиха на борда.

Най-успешният германски клуб се поизмъчи в първия кръг на турнира, когато елиминира друг аматьорски клуб Дрохтерсен само с 1:0. Сега едва ли ще бъде допусната грешката да се трепери до последно.


Резултат: Рьодингхаузен - Байерн Мюнхен 0:4