Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач изрази мнение, че баварците са изиграли един от най-силните си мачове този сезон при снощното поражение с 2:3 от Борусия в Дортмунд.

"Това беше един фантастичен и много открит футболен мач. След първия им изравнителен гол успяхме веднага да отвърнем, но се оставихме да ни излъжат на два пъти чрез контраатаки", започна хърватинът.

"Това не трябва да ни се случва. Можем да сме доволни от играта си. Най-добрият ни мач след този с Шалке. Ще надграждаме върху показаното и дано продължаваме да играем толкова добре и занапред."

"Борусия Дортмунд има по-бързи играчи, които търсят свободните пространства. Ако не тичаш с тях, тогава топката се играе вертикално. Трябваше да сме по-компактни в това отношение. Искахме да играем често по крилата и най-вече с Рибери през първата част го правихме. След почивката не толкова и така подканяш съперника."

"Смяната на Хумелс? Нашите лекари му дадоха медикаменти, защото имаше грип. Всичко изглеждаше наред и го оставих за втората час. Ако ми беше казал още на почивката, че не може да продължи, щях да го сменя тогава", добави Ковач.