Байерн Мюнхен - РазенБалшпорт Лайпциг, дерби на 16-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Ренато, Тиаго, Горецка, Рибери, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Толисо, Хамес, Робен


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите най-после успяха да напипат ритъма си и за първи път от септември месец насам биха в три поредни кръга, като сега преследват четвърта поредна победа в първенството. За първи път през кампанията Байерн запази две поредни сухи мрежи и вече показва стабилност в отбрана.

"Биковете" са само на две точки зад баварците на четвърто място, но играят изключително непостоянно, редувайки впечатляващи победи (2:0 над втория Борусия Мьонхенгладбах) с някои изцепки (0:3 във Фрайбург).

Срещите между Байерн и РБ Лайпциг започнаха да се превръщат в истинска класика, защото почти винаги предлагат зрелищен футбол, доста голове, обрати, червени картони и здрави единоборства за всяка педя терен.

През миналия сезон клубът от Лайпциг най-после успя да победи Байерн, след като бе загубил предишните три шампионатни срещи. Незабравим остава мачът от май 2017 година, когато мюнхенци изоставаха с 2:4 до 84-ата минута като гости, но спечелиха с 5:4.

В досегашните си две гостувания в Мюнхен РазенБалшпорт дори няма отбелязан гол, но пък и в двата случая оставаше рано с човек по-малко. Тази вечер гостите със сигурност ще си имат доста проблеми с вдъхновения Байерн, който със сигурност ще иска да се възползва от вчерашната грешна стъпка на лидера Борусия Дортмунд.

Куриозното е, че през този сезон баварците се чувстват по-комфортно навън, отколкото на своя стадион. "Биковете" пък дори не са в горната половина на таблицата по отношение на резултатите на чужди терени и това прави срещата още по-непредвидима. Все пак смятаме, че първенецът ще вземе своето.


Резултат: Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 3:1