Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Хамес Родригес е взел решение за бъдещето си. Както е известно, той кара втори сезон под наем, а правата му все още държи Реал Мадрид.

Колумбиецът не е сред големите любимци на треньора на баварците Нико Ковач, който пое юздите през лятото. Специалистът не пуска 27-годишния техничар често в игра и затова Хамес е решил, че няма да остане на стадион "Алианц Арена".

"Не играя често под ръководството на новия треньор. Ако трябва да си тръгна заради малко игрови минути, ще го направя. Нямам проблем с Ковач", каза Родригес пред репортери в Богота.

Баварците имат опция за закупуване на стойност 42 милиона евро, но е твърде вероятно самият футболист да откаже подобен вариант. През този сезон той е играл едва седем пъти като титуляр, а последното му участие е от 13 ноември, когато разкъса коленна връзка.

Футболистът отказа да уточни какви са плановете му, но най-вероятно ще се върне в Реал, тъй като е желан в състава от феновете на тима. Силен интерес към него има също така от Ювентус.