Германският шампион Байерн Мюнхен е участвал косвено за успешния край в преговорите между Галатасарай и Щутгарт за 18-годишния защитник Озан Кабак.

Турците вече обявиха, че техният футболист минава медицински прегледи при швабите. Талантът изглежда като дългосрочен вариант за Щутгарт, но ситуацията не е точно такава, пише списание "Кикер".

Според изданието от Байерн са били запознати с преговорите и вече правят планове след време Кабак да заиграе на стадион "Алианц Арена". Припомняме, че преди дни баварците уредиха световния шампион Бенжамен Павар, който напуска Щутгарт през лятото.

Схемата на Байерн е добре позната. "Кикер" пише, че такъв е бил случаят Със Серж Гнабри. Той премина от Арсенал във Вердер Бремен през 2016 година, след това заигра под наем в Хофенхайм и в крайна сметка от този сезон вече е в Мюнхен.

Германските медии твърдят, че Щутгарт е платил 11.5 милиона евро на Галатасарай за Кабак. Куриозното е, че в клаузата за откупуване на играча е била заложена по-ниска сума - 7.5 млн. евро. Швабите обаче са предложили повече пари, тъй като Рома и Уотфорд са имали реален интерес към футболиста.