Дълго време Матс Хумелс и Джером Боатенг минаваха за мечтаната двойка централни защитници. Двамата бяха стълбове в защитата на Бундестима при спечелването на световната титла в Бразилия и вече трети сезон играят заедно на стадион "Алианц Арена".

Те бяха твърди титуляри в Байерн, но ситуацията вече е различна. Треньорът Нико Ковач залага основно на Никлас Зюле и обяви, че той е неговият първи избор. Така един измежду двамата 30-годишни опитни бранители става излишен.

Привличането на универсалния защитник Бенжамен Павар от Щутгарт почти сигурно ще означава, че Боатенг или Хумелс ще напусне тима. Според вестник "Зюддойче Цайтунг" тази пролет ще е решаваща за Матс и Джером. Който не успее да се наложи като титуляр, ще напусне отбора през лятото.

За Боатенг този вариант изобщо не е лош, защото той се опитваше да си уреди трансфер през последната година, но удари на камък. Той беше свързван с ПСЖ, Манчестър Юнайтед и бившия си отбор Манчестър сити. Хумелс пък е силно желан от Челси и Манчестър Юнайтед.