Нападателят на РазенБалшпорт Лайпцит Тимо Вернер получи ултиматум от ръководството на клуба. Той трябва да избере дали да преподпише най-късно през лятото или да бъде продаден на друг отбор.

Както е известно, германският национал е спряган най-вече за Байерн Мюнхен и Ливърпул. Силен интерес към него има също така от Борусия Дортмунд.

Контрактът на 22-годишния стрелец с "биковете" изтича в края на следващия сезон и в Лайпциг не искат да го изпуснат без пари. 

"Ние казахме на Тимо и на агента му, че искаме скоро да получим отговор. Най-късно в края на сезона. Тогава искаме да знаем какво ще правим. Няма вероятност да влезем в последната година на договора му и да го оставим да изтече", заяви Ралф Рангник, който е едновременно спортен директор и треньор на РазенБалшпорт.

"С нашето предложение за нов договор стигнахме абсолютните граници на нашите възможности. Тимо е наясно с това. Знаем, че топ-клубовете в Европа могат да му дадат повече пари, но при нас Вернер ще може да яде три пъти дневно топла храна и да си позволява това-онова."

"А и с параметрите на договора, който му предлагаме, той ще бъде осигурен финансово до края на живота си. Не смятам, че в края на краищата финансовите аспекти ще се окажат решаващи, а спортната перспектива", добави босът.