Херта - Байерн Мюнхен, осминафинален двубой за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Горецка, Рибери, Коман, Алфонсо, Хамес, Гнабри
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Толисо, Ренато, Робен


Прогноза на Gol.bg:

Раненият Байерн Мюнхен е в лошо настроение след поражението с 1:3 от Байер в Леверкузен, дошло след много добро първо полувреме и противоречиво отменен гол на Роберт Левандовски преди почивката.

Баварците гостуват на неприятен за тях терен, защото загубиха тук през есента с 0:2 и това доведе до безмилостни критики към треньора Нико Ковач, който дори беше спряган за сигурен "пътник" от медиите.

В крайна сметка нещата при шампионите се нормализираха и те дори бяха в серия от седем поредни шампионатни победи допреди няколко дни. В играта на отбора обаче няма желаната сигурност, а аурата на непобедимия до миналия сезон Байерн изглежда отлетяла.

Евентуално отпадане от турнира със сигурност ще възпламени очевидното напрежение на стадион "Алианц Арена", а предпоставките са налице. "Старата дама" започна да се превръща в кошмар за баварците, които нямат победа в Берлин от три мача, а от 222 минути нямат и гол срещу този противник.

Двата отбора са се срещали само три пъти за Купата на Германия в близо 70-годишната история на турнира. През 1967 и 1986 година Байерн се налага в първи кръг след трудни победи 3:2 (с продължения) и 2:1. През 1977 година радостта е за столичани, които печелят с 4:2 след продължения на четвъртфиналите.

Интересното е, че всеки един от въпросните три двубоя се е играл в Берлин, какъвто ще бъде и случаят днес. От близо 10 години най-успешният германски клуб няма поражение навън в надпреварата (2:4 в Леверкузен през март 2009 година). Серията на баварците е от 28 поредни мача без загуба навън, като в 18 случая тимът дори не е допуснал гол. 

В същото време Херта изпитва много сериозни трудности у дома за Купата, защото няма победа пред своите фенове от декември 2011 година насам. Всеки един от последните три мача тук беше загубен.

От 1985 година насам финалът за Купата на Германия се играе в Берлин, но нито веднъж Херта не го е достигал. Отборът беше най-близо през 2016 година, когато игра полуфинал. В същото време за този период от време Байерн има цели 15 участия на финал и грабна красивия трофей 11 пъти.

Куриозното е, че през 1993 година аматьорите на Херта сътвориха една от най-големите сензация в историята на германския футбол, защото се класираха на финала за Купата и играха много достойно срещу Байер Леверкузен (поражение с 0:1).

Моментната форма на "старата дама" не впечатлява и затова смятаме, че баварците няма да допуснат грешка, като те със сигурност ще искат да спестят сили и да подпечатат класирането си напред още в редовното време.


Резултат: Херта - Байерн Мюнхен 0:2