Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач беше подложен на натиск от голмайстора Роберт Левандовски и спортния директор Хасан Салихамиджич.

Става дума за деликатната ситуация с Хамес Родригес. За никого не е тайна, че отношенията между колумбиеца и наставника не са цветущи. 

Родригес дори намекна, че няма да остане на стадион "Алианц Арена", тъй като е недоволен от малкото игрови минути, които получава. напоследък обаче нещата са различни, защото техничарят играе редовно.

Наказанието на Томас Мюлер за мачовете с Ливърпул почти сигурно означават, че Хамес ще бъде титуляр. И Ковач няма друг избор, защото южноамериканецът е сред най-добрите на терена. Той го доказа и срещу Шалке, когато имаше заслуга за автогола на Брума, а след това записа и асистенция за Левандовски.

Като цяло Родригес беше един от най-добрите на терена и получи максимални оценки от почти всички медии. 

"Хамес играе много силно в последните мачове. Той остави своя отпечатък на терена и беше един от най-добрите", отсече Салихамиджич.

"За нас е хубаво, че имаме играч като Хамес. Така сме по-вариативни. Можем да сътворим нови неща и да изненадаме противника", бяха тежките думи на Левандовски, чийто адресат безспорно е Ковач...

Полякът заявил още преди няколко седмици в личен разговор с треньора, че Байерн има нужда от Родригес, който нямал място на пейката...

В 78-ата минута на мача с Шалке колумбиецът беше заменен. Реакцията на феновете беше красноречива - почти всички станаха на крака и бурно аплодираха звездата. А Ковач изглежда притиснат до стената, защото още един от титулярите му за битките с Ливърпул изглежда ясен...