35-годишният Франк Рибери трябва да спасява сезона на Байерн Мюнхен, пише най-тиражният вестник "Билд" в една от водещите си спортни новини.

В близките две седмици и половина баварският колос има трудни задачи, от които зависи целият сезон. Тимът има трудно гостуване на Борусия Мьонхенгладбах в Бундеслигата, мач с намиращия се във форма Волфсбург и след това приема Ливърпул в 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига.

"Жребчетата" претърпяха две поредни домакински поражения с 0:3, след като преди това бяха единственият отбор със 100% актив у дома. През есента те пребиха Байерн със същия резултат на стадион "Алианц Арена" и шампионите жадуват да вземат реванш.

Домакинският мач с "вълците" на 9 март изобщо не е за подценяване, защото момчетата на Бруно Лабадия са най-добрият гост този сезон в Бундеслигата след Байерн. А за офанзивната мощ на Ливърпул няма нужда да се говори, като равенството 0:0 на "Анфийлд" дори изглежда по-опасно за Байерн, отколкото за мърсисайдци.

В момента Байерн има сериозни персонални проблеми по фланговете, защото Ариен Робен още е извън игра, а Кингсли Коман отново влезе в лазарета заради травма в бедрото. Така цялата тежест пада върху Рибери, който няма право да се контузва или да играе слабо...