Оливер Кан със сигурност ще стане изпълнителен директор на Байерн Мюнхен от началото на 2022 година, като още догодина той ще влезе в управата, за да трупа опит, пише авторитетният вестник "Абендцайтунг". 

"Ули Хьонес мислеше за Кан още през 2008 година. След края на кариерата на Оли той беше разглеждан като бъдеща част от управлението на клуба и с него беше разговаряно, на той отказа, защото не се чувстваше готов", заяви министър-председателят на Бавария от 1993 до 2007 година Едмунд Щойбер, който е част от ръководството на баварския колос.

След края на футболната си кариера Кан не се зае да харчи готовите милиони, а записа да учи висше образование и е наясно с процесите в икономиката и финансите. Също така създаде своя фирма - "Goalplay".

"Той е сред великаните на Байерн, истински идол на феновете. Той ще бъде шеф по спортните въпроси, но също така ще се занимава и с икономическите теми. Първият му голям проект ще бъде да се осигури партньорство с BMW. Двете страни искат най-късно през 2025 година да станат партньори за срок от десет години", добави политикът.

"Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге вече работят върху договор с BMW, който трябва да влезе в сила след края на партньорството с Audi през 2025 година. Задачата пред Кан ще бъде да осигури осъществяването на партньорството с BMW и аз вярвам, че той ще успее", допълни Щойбер.