Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който наскоро стана най-добрият чуждестранен голмайстор на Бундеслигата, заяви, че примамката да счупи повече рекорди може да го накара да свърже бъдещето си с германските шампиони.

Капитанът на Полша, който вече има 197 гола на Бундеслигата бе свързван с трансфер в друго водещо първенство в Европа, тъй като търси ново предизвикателство в кариерата си.

"Мога да си го представя - Байерн да е моят последен европейски клуб, защото това е страхотен град, голям клуб, който ще се развива още повече от следващия сезон. Искам да подобря още рекорди, мисълта, че мога да оставя своя белег на страниците от историята може да ме накара да остана в Мюнхен", заяви Левандовски пред przegladsportowy.pl.

"Спечелването на Шампионската лига определено е моята мечта, но ако не влезем във финала, няма да отпиша този сезон. Ако не успея, ще продължа да опитвам", допълни Левандовски.

На въпроса дали ще продължи да се опитва да играе като играч на Байерн, той отговори: "Ще видим, защото все още няма преговори".