Байерн Мюнхен - Майнц, двубой от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.00 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Ренато, Рибери, Алфонсо, Хамес, Гнабри, Шабани, У-Йон Чен
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Назад с подготовката: Толисо, Робен


Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен набра скорост и натрупа самочувствие, измествайки Борусия Дортмунд от върха в миналия кръг. Така за първи път от петия кръг насам шампионите са над всички в таблицата.

Момчетата на Нико Ковач не само печелят трите точки, но го правят по доминиращ начин и с голяма разлика в резултата. Тимът спечели 12 от последните си 13 мача за първенство и успя да заличи пасива си от седем точки от Дортмунд.

В същото време Майнц започна да страда и в последните шест кръга записа една победа и цели пет поражения, макар да не играе чак толкова лошо. Отвратителните резултати на последните пет тима в класирането обаче дават спокойствие на Майнц, който е на цели 11 пункта над зоната на изпадащите.

Баварците имат любопитна задача, защото Майнц има куриозни показатели срещу тях. Не е за вярване, но Байерн играе по-успешно навън, отколкото на свой терен срещу този съперник. 

Статистиката показва, че шампионите винаги са се разписвали срещу този опонент на негов терен, печелейки последните седем сблъсъка на "Опел Арена" с поне по две отбелязани попадения. В последните 13 двубоя между тези съперници мюнхенци имат цели 11 победи.

Майнц обаче може да се похвали, че загуби само едно от последните си три гостувания в Мюнхен, макар то да мина изцяло по вкуса на шампионите - 4:0 през септември 2017 година. Това беше и последната визита на гостите тук преди днешния мач.

Голмайсторът на гостите Роберт Левандовски има 13 гола в 15 мача срещу един от любимите си съперници, вкарвайки му цели пет "дубъла". Полякът напипа формата си и вече е еднолично на върха в класацията на най-добрите стрелци в шампионата.

Шамарът от Ливърпул в Шампионската лига може да има и положителен ефект върху баварците, защото сега те ще насочат усилията си изцяло в домашните надпревари.


Резултат: Байерн Мюнхен - Майнц 3:0