Левият бранител на Байерн Мюнхен Давид Алаба отново е сред най-желаните футболисти на стадион "Ноу Камп", твърди France Football.

Както е известно, интересът на Барселона към австрийския бързак е отдавна, като лично Лионел Меси е изявил желание клубът да го привлече.

"Блаугранас" искат да имат повече опции по левия фланг на отбраната си. Като евентуални конкуренти на титуляра Жорди Алба се посочват също така Начо Монреал, Алберто Морено, Филипе Луиш и Ферлан Менди.

Алаба обаче се котира очаквано най-високо от всички опции, които се разглеждат в момента от босовете на Барса. Големият плюс на австриеца е, че може да действа също така като крило и централен бранител.

В Барселона се надяват, че привличането на Люка Ернандес ще накара баварците да се разделят с Алаба срещу прилична сума. Както е известно, световният шампион е сочен за почти сигурно ново попълнение на Байерн.

Самият Алаба се изказа на няколко пъти по доста противоречив начин. Той не изключи трансфер, но също така обяви готовност да завърши кариерата си в Мюнхен. Интерес към него има и от Реал Мадрид.