Новото попълнение на Байерн Мюнхен Люка Ернандес каза първите си думи пред официалната страница на клуба. Световният шампион беше спазарен за 80 милиона евро от Атлетико Маврид, който отказваше да го продаде. Въпросната сума обаче беше заложена в клаузата за откупуване на бранителя.

"Това е много важен ден от моята кариера. Байерн Мюнхен е сред най-добрите клубове в Европа и света. Много съм горд, че ще се борим заедно за всички трофеи. Бих искал да благодаря на Атлетико, на ръководството на клуба, треньорите, съотборниците и феновете за прекрасните 12 години. Атлетико винаги ще бъде част от мен. Радвам се, че ще направя следващата стъпка в Байерн Мюнхен", каза Ернандес.

Лекарят на баварците Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт разкри, че при задължителните прегледи е установена травма в коленната връзка на десния крак на французина, което ще наложи операция. Според известния медик футболистът ще е на линия за старта на новия сезон.

Ернандес е постигнал съгласие с ръководството на Атлетико Мадрид операцията да бъде извършена още днес. 

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич допълни: "Много съм щастлив, че взимаме един от най-добрите защитници в света. Люка може да играе като централен бранител и като ляв бек. Той ще подсили отбора ни и ще продължи традицията нашият клуб да се подсилва с класни френски играчи".