Фрайбург - Байерн Мюнхен, среща от 27-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Шварцвалд-щадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Ренато, Рибери, Хамес, Гнабри, Шабани, У-Йон Чен
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Назад с подготовката: Толисо
Контузени: Робен, Алфонсо


Прогноза на Gol.bg:

Срещу нито един друг отбор домакините нямат толкова лоша статистика, защото са постигнали само една "суха" мрежа в последните 29 срещи с този противник. Като цяло в изиграните 37 шампионатни двубоя Байерн има 26 победи и само четири поражения, но те са регистрирани на този стадион.

Фрайбург може да се похвали със сравнително приемливи показатели на свой терен срещу най-славния германски клуб - 4 победи, 4 ремита и 10 поражения, при голова разлика 19:31. Интересното е, че мюнхенци загубиха първите си три гостувания тук - от 1993 до 1996 година, както и това през пролетта на 2015 година с 1:2 (победен гол на контузилия се тези дни Нилс Петерсен в 89-ата минута).

Франк Рибери е талисман на шампионите срещу този опонент, защото французинът има седем победи и три равенства в десет мача, в които е постигнал четири гола и пет асистенции. Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски пък има цели 13 гола в 13 мача с този съперник.

През есента момчетата на Кристиан Щрайх измъкнаха щастлива точка в Мюнхен, изравнявайки на Байерн в 89-ата минута, като по този начин най-славният германски клуб записа първа издънка срещу Фрайбург на свой терен от цели 21 години.

Интересното е, че воденият от Щрайх тим идва доста неудобен за наставника на шампионите Нико Ковач, който няма нито една победа в пет опита като треньор. Баварците набраха скорост е се върнаха на върха в таблицата, но Фрайбург също е във форма и загуби само веднъж в последните седем кръга.

Фрайбург е в половината на стабилните домакини този сезон, но пък баварците спечелиха 13 от последните си 14 шампионатни мача и станах първият отбор, който постига две поредни победи с 6:0. Очакваме здрава битка и знак "2".


Резултат: Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:2