Силните фигури в Байерн Мюнхен Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге отново са "на нож", като този път причината се казва Нико Ковач, пише вестник "Абендцайтунг".

В неделя изпълнителният директор Румениге заяви в прав текст пред телевизия "Скай", че треньорът няма гаранции за своето бъдеще, дори да спечели титлата в борбата с Борусия Дортмунд.

Президентът Хьонес обаче удари "контра" на Кале и заяви пред списание "Кикер", че дори едно второ място този сезон в Бундеслигата "няма да е някакво бедствие".

"Как изобщо е възможна да работя с някого, който е поставян под въпрос при всяка една възможност? В една такава напрегната среда, в каквато е нашият треньор през последните седмици, не можеш да работиш спокойно в дългосрочен план", заяви Ули.

Хьонес на няколко пъти в хода на сезона защитава хърватския специалист и намеква, че застава зад него. Тенденцията при Румениге е на другия полюс. 

Двукратният носител на Златната топка публично разкритикува Ковач след загубата с 1:3 от Ливърпул в Шампионската лига, което коства и мястото на баварците в турнира. Според Карл-Хайнц наставникът е объркал тактиката. 

Припомняме, че напрежението между Хьонес и Румените ескалира при търсенето на наследник на Юп Хайнкес. През пролетта на миналата година Румениге държеше на Томас Тухел, който в момента води ПСЖ. Хьонес обаче държеше на Ковач и в крайна сметка мнението му надделя.