Байерн Мюнхен възнамерява да пазарува от хита в Шампионската лига Аякс не само футболисти. Според вестник "Абендцайтунг" германският шампион иска да назначи треньора на холандците Ерик тен Хаг.

Той е добре познат в Мюнхен, защото водеше втория отбор на баварския колос от 2013 до 2015 година. Той пропусна класирането за трета лига на косъм и остави отлични впечатления с работата си в Германия.

"Байерн стана мой клуб заради престоя ми там. Всяка седмица следя мачовете на бившия си отбор", признава тен Хаг, който направи фурор с класирането на Аякс на полуфиналите в Шампионската лига след фантастични победи навън срещу Реал Мадрид и Ювентус.

Вдъхновението на тен Хаг е Пеп Гуардиола, който работеше в Мюнхен почти по същото време (2013-2016). Ерик не пропускаше тренировките на първия отбор на баварците и попиваше от каталунеца, като двамата често обсъждаха идеите си. 

Твърде вероятно е през лятото Байерн да осъществи истински шопинг в Амстердам, защото в полезрението на отбора са защитникът Матайс де Лихт, както и нападателите Хаким Зиеш и Давид Нерес.

"Нямам представа какво ще ми предложат следващите години. Ясно е едно - ще работя само там, където виждам ясна стратегия, която мога да споделя", завърши тен Хаг.