Байерн Мюнхен отново е на финал за Купата на Германия, побеждавайки Вердер Бремен с 3:2 след съдийска помощ на стадион "Везерщадион".

18-кратният носител на трофея откри резултата десетина минути преди почивката чрез Роберт Левандовски, направил добавка след удара в гредата на Томас Мюлер.

В средата на второто полувреме безспорно най-добрият на терена Томас Мюлер напълно заслужено удвои преднината на своите, показвайки страхотен нюх след нескопосания изстрел на Леон Горецка.

Вердер сътвори истинска футболна лудост четвърт час преди края на редовното време, когато в рамките на минута не само върна интригата, но дори изравни резултата. В герой се превърна Милот Рашица, който първо асистира за Осако, а след това вкара след индивидуален пробив.

Малко след това обаче на хоризонта се появи скандалният съдия Даниел Зиберт, който отсъди смешна дузпа за баварците заради леко падане на Коман в наказателното поле. Левандовски застана зад топката и не сбърка.

В своя рекорден 23-и финал в турнира баварският колос ще се изправи срещу дебютанта в мача за трофея РазенБалшпорт Лайпциг. Двубоят е на 25 май в Берлин.


Първата интересна ситуация беше създадена от домакините, но капитанът Макс Крузе стреля неточно от движение след свалената от Милот Рашица топка в наказателното поле. 

Баварският колос отговори с две много опасни акции, завършени и в двата случая от участника в рекорден десети полуфинал за Купата на Германия Томас Мюлер. Той първо засече майсторски с петичка много близо покрай дясната греда, а след това шутът му от движение беше блокиран от бранител и кълбото излезе в корнер.

Пробив на Коман доведе до реакция на защитник в зелено, след което Тиаго Алкантара пробва добавка от средна дистанция, но изобщо не уцели очертанията на вратата. Малко след това същото стори и Дави Клаасен при контра на бременци, като изстрелът на холандецът беше доста по-класен.

Десетина минути преди почивката Байерн откри резултата, като заслугата отново беше на изключително дейния Мюлер. Той нацели страничната греда след балонен удар с глава и Роберт Левандовски направи успешна добавка в опразнената врата отблизо.

Близо пет минути след това Левандовски отново прати топката в мрежата след точен удар с глава, но попадението правилно беше отменено заради засада на поляка при центрирането на Мюлер към него. Преди паузата Гнабри би горе, а вратарят на Байерн Свен Улрайх спаси шута на Макс Крузе.

В началото на второто полувреме и двата отбора си разменяха бързи, но сравнително безопасни атаки. Вердер демонстрира по-голямо самочувствие, отколкото в края на първото полувреме, но така и не успяваше да сътвори нещо съществено. Преди изтичането на час игра Мюлер отправи бомбен, но неточен изстрел.

В средата на второто полувреме най-добрият на терена Томас Мюлер вкара важния втори гол за своите. Той се възползва от неточния удар на влезлия като резерва Леон Горецка, овладя в наказателното поле и нанесе безпощаден удар в горния десен ъгъл.

Улрайх трябваше да се намесва при удара от движение на Клаасен, а след това опитът на Тиаго да засече с глава се получи, но топката кацна на напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време Вердер все пак се върна в мача. Милот Рашица получи в наказателното поле и върна хитро към точката на дузпата, където Юя Осако вкара без замисляне - 1:2.

Футболната лудост настъпи минута по-късно, когато Рашица влезе и в познатата си роля на голмайстор. Той потегли с бясна скорост в посока пеналта на противника и завърши по великолепен начин с диагонален удар в долния ляв ъгъл, получавайки и "подкрепата" на гредата!

В 79-ата минута реферът Даниел Зиберт очевидно се уплаши и отсъди смешна дузпа за Байерн след падане на Коман в наказателното поле, дошло след лек контакт с Гебре Селасие. Левандовски застана зад топката и вкара в долния десен ъгъл.

В последната минута на редовното време легендата и на двата клуба Клаудио Писаро отправи удар с глава, но той се оказа неточен.

Левандовски можеше да вкара четвърти гол за своите след бърза контра в 93-ата минута, но вместо да намери празната врата, полякът уцели лявата греда!


Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 2:3

0:1 Роберт Левандовски - 36'
0:2 Томас Мюлер - 63'
1:2 Юя Осако - 74'
2:2 Милот Рашица - 75'
2:3 Роберт Левандовски - 80', дузпа