Нюрнберг - Байерн Мюнхен, двубой от 31-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Макс-Морлок щадион", 19.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Торбен Хофман
Защитници: Зюле, Хумелс, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Робен, Рибери, Толисо, Ренато, Хамес, Алфонсо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман
Контузени: Нойер, Фрюхтъл, Боатенг


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите гостуват на един от най-неподходящите противници в заключителната част на сезона, когато вече нямат право на грешна стъпка с оглед борбата за сребърната салатиера с Борусия Дортмунд.

През декември момчетата на Нико Ковач се наложиха по класически начин срещу този съперник у дома, а преди това двата тима мериха сили за последно през сезон 2013/2014, когато мюнхенци биха два пъти по 2:0.

Последният успех на Нюрнберг над Байерн в Бундеслигата е от 2007 година (3:0), а в следващите 13 шампионатни срещи франките изковаха четири ремита и загубиха девет пъти. В Нюрнберг най-успешният германски клуб има 14 победи и 8 поражения в 30 визити, но интересното е, че головата разлика тук е изравнена - 43:43.

Внимание: Байерн спечели само две от последните си седем гостувания на този опонент, като във въпросната серия от мачове отбеляза скромните за своите стандарти седем попадения.

Макар и считан за сигурен изпадащ, предпоследният Нюрнберг се посъвзе (пет спечелени точки в последните четири кръга) и в момента е на приемливите три пункта зад Щутгарт, който заема мястото, даващо право на участие на бараж за оцеляване. Четири от последните пет загуби на аутсайдера в този мач са само с един гол разлика и гостите трябва да бъдат готови за битка.

В редиците на Байерн със сигурност ще се усети умората от здравия мач за Купата на Германия в Бремен, но мюнхенци напипаха ритъма си и спечелиха девет от последните си десен шампионатни двубоя. Очакваме мач с много единоборства, но класата на баварците би трябвало да си каже думата.


Резултат: Нюрнберг - Байерн Мюнхен 0:2