В Байерн Мюнхен имат две опции за наследник на треньора Нико Ковач, който почти сигурно няма да продъжи да води отбора, въпреки очертаващия си дубъл на домашна сцена. 

Това са бившият треньор на Испания и Реал Мадрид Юлен Лопетеги, както и човекът, който прави чудеса с Аякс през този сезон – Ерик тен Хаг. Холандецът дори познава отлично обстановката в клуба, тъй като между 2013 и 2016 водеше втория отбор. 

Баварците отпаднаха рано от Шампионската лига от Ливърпул, което бе прието като сериозен провал и най-вероятно от следващия сезон тимът ще има нов наставник в стремежа да се завърне сред водещите европейски тимове. 

На този етап се счита, че спортният директор Хасан Салихамиджич не се е срещнал с Лопетеги, към когото обаче интерес има от испански и английски клубове. Шефовете на Байерн дори са питали Тони Кроос за начина на работа на специалиста и са останали много доволни от това, което се получили като информация. 

Резултатите на Тен Хаг с Аякс са впечатляващи, но има вероятност той да реши да остане начело на холандския гранд, въпреки че изкушението да водиш гранда от Бавария сигурно е голямо