РазенБалшпорт Лайпциг - Байерн Мюнхен, дерби на 33-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Ред Бул Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Торбен Хофман
Защитници: Зюле, Хумелс, Боатенг, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Робен, Рибери, Толисо, Ренато, Хамес, Алфонсо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман
Контузени: Нойер, Фрюхтъл
Под въпрос: Мартинес


Прогноза на Gol.bg:

По ирония на съдбата "биковете" от Лайпциг могат да сринат сезона на баварския колос, защото една домакинска победа днес би върнала Борусия Дортмунд в борбата за титлата. Освен това РБ и Байерн ще играят на финала за купата на Германия по-късно този месец.

Срещите между Байерн и РБ Лайпциг започнаха да се превръщат в истинска класика, защото почти винаги предлагат зрелищен футбол, доста голове, обрати, червени картони (в последния мач бяха два) и здрави единоборства за всяка педя терен.

През миналия сезон клубът от Лайпциг най-после успя да победи Байерн, след като бе загубил предишните три шампионатни срещи. Незабравим остава мачът тук от май 2017 година, когато мюнхенци изоставаха с 2:4 до 84-ата минута като гости, но спечелиха с 5:4.

Интересното е, че през настоящата кампания РБ е спечелил 35 точки като домакин - точно толкова, колкото имат и мюнхенци далеч от дома. Това са най-силните германски отбори през пролетта (Лайпциг спечели 34 точки и не е губил от 14 мача, а баварците взеха 38 пункта, без да загубят последните 12 мача).

Най-добрата защита се изправя срещу най-мощната атака. Домакините са допуснали едва 27 попадения, а в изиграните 16 мача тук са инкасирали едва 9 гола, което е рекорд в първенството. В същото време обаче баварците са пронизвали съперниците цели 83 пъти.

Байерн не е ставал шампион на свой терен от 2000 година насам и традицията може да се запази дори при загуба днес. Франк Рибери е на път да постави рекорд, защото ще е първият футболист в историята на Бундеслигата с 9 титли. Очакваме равенство, което със сигурност влиза в плановете на шампионите по пътя към седма поредна салатиера.


Резултат: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:1