Напускащият Байерн Мюнхен в края на сезона бързак Ариен Робен изрази съжалението си от пропуснатите възможности в ерата на Пеп Гуардиола (2013-2016) на стадион "Алианц Арена".

Баварците неизменно бяха на полуфинал в Шампионската лига начело с каталунеца, но отпадаха от испански отбори - Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид. За капак беше загубен полуфинален мач от турнира за Купата на Германия срещу Борусия Дортмунд с дузпи насред Мюнхен.

"Със сигурност ми се искаше да спечеля още 2-3 трофея, но футболът е такъв. С Пеп Гуардиола можехме да постигнем и повече. Пропуснах четири от шестте полуфинала с него. Но разочарованието е част от играта, не може да се промени", заяви Робен.

"Във футболно отношение Гуардиола беше гениален. При него съм играл като десетка, централен нападател, в средата на терена... Това ми доставяше голямо удоволствие, защото опознавах различни постове."

Ариен беше запитан и за симулациите си през годините: "Да, понякога падах лесно, но често ме ритаха и понякога преигравах. Има клипчета в интернет, на които не изглеждам добре".