Изпълнителният директор на РазенБалшпорт Лайпциг Оливер Минтцлаф подразни Байерн Мюнхен, че нападателят на "биковете" Тимо Вернер навярно изобщо не иска да преминава на стадион "Алианц Арена".

Голаджията има договор само за още един сезон, но няма желание да преподписва. Така РБ е поставен в трудна ситуация, защото е принуден да продаде нападателя, за да не го изпусне без пари. Ливърпул е готов да удовлетвори исканията на Лайпциг, но се твърди, че Вернер държи на трансфер в Байерн.

"Ситуацията е същата. Тимо Вернер не иска да преподписва. Но това може да се промени. Изобщо не искам да изключвам възможността да удължим договора му. Следващите разговори с него ще бъдат проведени след края на сезона", каза Минтцлаф пред телевизия "Скай".

"Не сме говорили с Байерн за Тимо. За нас е важно какво иска той. Според мен Тимо искаше да види как ще се развие сезонът ни. И в един момент ние казахме, че за нас е по-важно да се класираме за Шампионската лига и финала за купата, отколкото да говорим всеки ден за Вернер."

"Може би той иска да отиде при Тухел в Париж, при Фавре в Дортмунд или при Клоп в Ливърпул. Той се нуждае от среда, в която да усеща доверието на отбора. Той може да се развие при нас, участвайки с отбора ни в Шампионската лига. Или подписваме с него, или го продаваме. Това обаче ще се реши след финала за купата на Германия", допълни босът на "биковете".