Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е на път да участва в нова трансферна сага, макар вече да изрази намеренията си да остане дълго време на стадион "Алианц Арена".

Полякът разигра истински театър миналото лято, когато трескаво мечтаеше за преминаване в Реал Мадрид, но баварският колос отказа да го продаде. Роберт дори нае известния агент Пини Захави с договор до 31 август, за да успее да се измъкне от Мюнхен.

В крайна сметка Левандовски остана и месеци след това изненадващо се врече във вярност на германския шампион. Списание "Кикер" обаче пише, че ПСЖ и Манчестър Юнайтед ще тестват любовта на поляка към баварците с тлъсти оферти.

Договорът на снайпериста изтича на 30 юни 2021 година. Байерн иска да удължи контракта на своя голаджия и напоследък индикациите са, че такива са и намеренията на Леви. Не е ясно обаче дали той ще е на същата вълна и при апетитни предложения от Париж и Манчестър.

Роберт премина в Байерн през 2014 година от Борусия Дортмунд и за 240 официални мача заби 189 гола. Той се превърна и в най-успешния чуждестранен реализатор в историята на Бундеслигата.