Бившият защитник на Байерн Мюнхен Патрик Андерсон е сигурен, че баварският колос ще спечели седма поредна сребърна салатиера днес.

Това ще стане факти  при домакински хикс с Айнтрахт Франкфурт, тъй като вторият в таблицата Борусия Дортмунд изостава с две точки и доста по-лоша голова разлика преди визитата си на Борусия Мьонхенгладбах.

"Финалът на сезона е много вълнуващ този сезон. Така е най-добре за всички, защото интересът към германския футбол се покачва. За феновете това е приказка. Байерн изоставаше със седем точки през зимата, но сега е с две пред Дортмунд. Баварците направиха силна пролет", каза Андерсон, чийто гол в последните секунди в Хамбург донесе титлата на мюнхенци през 2001 година.

"Байерн притежава необходимото качество и опита, за да триумфира. Освен това тимът иска да изпрати сезона по най-добрия начин пред феновете си. За Франк Рибери, Ариен Робен и Рафиня това ще е сбогуване."

"Байерн няма да превърти, защото е стабилен психически. Мачът продължава 90 минути, но баварците знаят ккаво трябва да направят, те държат нещата в свои ръце. Ще се справят с напрежението. Байерн иска да спечели последните си два мача за сезона."

"Моята прогноза е за титла на Байерн. Също така смятам, че Гладбах ще победи Дортмунд и ще се класира за Шампионската лига. На "Борусия Парк" не се печели лесно", допълни легендата.