Силните фигури в Байерн Мюнхен Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге намекнаха, че трансферът на Лерой Сане от Манчестър Сити на стадион "Алианц Арена" навярно няма да се осъществи по финансови причини.

23-годишното крило се превърна в резерва при "гражданите" в заключителната част от сезона и не крие желанието си за промяна. Смята се, че цената му ще бъде между 80 и 100 милиона евро, тъй като той има договор за още два сезона.

"Не мога да назова конкретна сума, но считам, че ще бъде много трудно от финансова гледна точка. Целият пакет е труден", загадъчно заяви Хьонес пред "Шпорт Билд".

Според списанието заплатата на Сане в Мюнхен би била 10 милиона евро, с което той автоматично ще се превърне в един от най-добре платените играчи в клуба, което може да доведе до проблеми в съблекалнята. 

Сане е смятан за перфектен заместник на двете баварски легенди Франк Рибери и Ариен Робен, които изиграха последния си мач за клуба в събота срещу РБ Лайпциг, триумфирайки с купата на Германия за "сбогом".

Румениге пък се опасява, че Манчестър Сити няма да продаде Сане и при примамлива оферта, тъй като е клуб, който не се нуждае от парите на конкуренцията.