Титулярният капитан на колумбийския национален отбор Хамес Родригес ще бъде включен в селекцията за турнира Копа Америка, въпреки съмненията, че не се намира в добра форма и има проблеми с издръжливостта.

Футболистът игра едва три пълни мача по 90 минути за своя Байерн (Мюнхен) в Бундеслигата и пропусна четири от последните пет мача заради различни мускулни проблеми. Също така той страдаше и от разтежения в прасеца по време на Световното първенство миналата година, когато Колумбия отпадна на осминафинал.

"Ние наехме личен треньор за Хамес и имаме 15 дни, за да го вкараме във форма и се надяваме, че ще бъде напълно готов за мача на откриването на Копа Америка срещу Аржентина", заяви селекционерът на колумбийците Карлош Кейрош. "Аз ще бъда много щастлив, ако играч като Хамес може да изиграе максимален брой срещи за нашия отбор."

Останалите звездни играчи, които попадат в селекцията на страната, са крилото на Ювентус Хуан Куадрадо, нападателят Дуван Сапата, който е втори голмайстор на Серия А и помогна на Аталанта сензационно да вземе квота за Шампионската лига за първи път изобщо. Изненадата е 20-годишният защитник Джон Лусуми от Генк, който беше с основен принос за спечелената шампионска титла на Белгия.

Колумбия е в една група с претендента за титлата Аржентина, както и с Парагвай и с гостуващите участници от Катар. Дебютната среща за колумбийците на турнира с Аржентина ще бъде първи мач и за Кейрос, който замени на поста Хосе Пекерман. Турнирът Копа Америка ще се проведе в Бразилия от 14-и юни до 7-и юли. Откриването е на 14-и с мача Бразилия- Боливия.

"Време е за работа сега, а не за купон и празненства. Настроение на победители не би трябвало да владее съблекалнята преди турнира. Трябва да бъдем заедно и сплотени",  заяви опитният португалски специалист.