Ще излезе ли германският шампион Байерн Мюнхен с оферта за крилото на ПСЖ Юлиан Дракслер? Феновете  и голяма част от играчите на баварския колос са в трепетно очакване клубът да привлече Лерой Сане от Манчестър Сити, но поне засега трансферът е в застой.

За никого не е тайна, че след напускането на легендите Ариен Робен и Франк Рибери най-успешният германски клуб спешно търси нови класни флангови футболисти. Ако сделката за Сане се провали, Байерн ще насочи усилията си към друг футболист.

Политиката на баварците винаги е била да бъдат привличани най-добрите германски футболисти. Част от които без съмнение са Сане и Дракслер. В момента Юлиан не се котира толкова високо, но класата му е безспорна.

"Към момента не мисля да сменям отбора през лятото", лаконично заяви Дракслер, който се готви в момента с националния отбор на Германия. Очевидно техничарят не иска да напуска богатият френски шампион, а и със сигурност е наясно, че не е първи избор в Мюнхен.

Според вестник "Екип" Байерн следи ситуацията с 25-годишния Дракслер, макар и с периферното си зрение. За сметка на това представители на Байер Леверкузен са били в Париж в опит да отмъкнат германския полузащитник. Едва ли обаче "аспирините" са атрактивен вариант за национала.

Така флиртът между Байерн и Дракслер се оформя като лишен от чувства, на базата на взаимната изгода - баварците се нуждаят от ново крило, а Юлиан - голям клуб, в който да играе редовно. ПСЖ пък трябва да продава играчи заради финансовия феърплей и нищо чудно да приеме офертата от Мюнхен. Ако изобщо се появи такава...

Материал на Gol.bg