Германският хегемон Байерн Мюнхен се сети за бившия футболист на Атлетико Мадрид Яник Караско, който ще бъде резервен вариант при провал в преговорите с Манчестър Сити за Лерой Сане.

Според списание "Шпорт Билд" баварците са готови отново да се включат в покера за белгиеца, който беше тяхна цел преди година и половина.

Тогава обаче Караско сензационно отказа на още два европейски колоса (Ювентус и Арсенал), приемайки офертата на китайския Далиан Ифан. 

"Не е като да не харесвам футбола в Китай, но искам да се върна в Европа по семейни причини. За нас европейците е трудно да паснем в друга култура като китайската", заяви Караско пред вестник Het Nieuwsblad.

Любопитното е, че Байерн също е само резервен вариант за Караско. Смята се, че неговото желание е да премине в Арсенал и дори се твърди, че двете страни са се разбрали. Очевидно интересът от Ювентус към него вече не съществува.

Договорът на футболиста с азиатците е до края на 2022 година, но въпреки това цената му е сравнително ниска - 30 милиона евро. За сравнение Манчестър Сити ще иска поне 100 милиона евро от баварците за Сане.