Борусия Дортмунд е на път да си върне още един ас, избягал преди това в Байерн Мюнхен. Както е известно, през лятото на 2016 година Марио Гьотце се завърна на стадион "Сигнал Идуна Парк" след три сезона при шампионите.

Сега същото е на път да стори бившият капитан на вестфалци Матс Хумелс, който напусна Борусия в посока Мюнхен преди три сезона.

Според телевизия "Скай" и вестник "Билд" двата клуба са в напреднали преговори и трансферната сума ще бъде около 30 милиона евро. Интересът на "жълто-черните" е официален и те са твърдо решени да си върнат бранителя.

Треньорът на Байерн Нико Ковач е дал зелена светлина за продажбата на Хумелс, тъй като клубът вече привлече световните шампиони Бенжамен Павар и Люка Ернандес. Очаква се един от тях да бъде партньор в центъра на отбраната на сигурния първи избор на Ковач за новия сезон Никлас Зюле.

Така опитните защитници Хумелс и Джером Боатенг са на път да напуснат клуба по едно и също време. Човек от лагера на Дортмунд е бил потърсен за коментар, но е заявил, че в клуба не коментират "слухове".