Решението на Матс Хумелс да напусне Байерн Мюнхен и да се върне в бившия си отбор Борусия Дортмунд може да се смята за една от сензациите на годината, но то изобщо не е случайно.

Вестник "Абендцайтунг" разкрива, че световният шампион от Бразилия е влошил отношенията си с голяма част от колегите си. С треньора Нико Ковач пък нещата не са се получили още от самото начало.

Любопитното е, че Ковач определил Хумелс за "ахилесовата пета" на Байерн във финала за купата на Германия през 2018 година. Тогава хърватинът още водеше Айнтрахт Франкфурт, който постигна изненадващ успех с 3:1. 

Хумелс научил за мнението на Нико и още от първия им ден заедно в Мюнхен двамата не демонстрирали голяма симпатия един към друг. 

Сривът за Хумелс в отношенията със съотборниците започнал през ноември миналата година. След загубата с 2:3 от Борусия в Дортмунд той се оправда, че е играл болен, допускайки две груби грешки в дербито. 

Това изобщо не се харесало на останалите футболисти на шампиона. През януари тази година пък Хумелс остана бесен от факта, че беше избран за провал №1 на полусезона. В гласуване, в което участваха 214 футболисти от Бундеслигата. Той дори публикува статистика, според която изобщо не е бил зле. 

Част от съотборниците на Матс се дистанцирали веднага от него и отношенията им охладнели, тъй като той демонстрирал голямо самочувствие и смятал, че победите се дължат главно на него. Както и "сухите мрежи", за което акцентира в началото на годината.

За капак на няколко пъти в хода на сезона босовете на Байерн се изказваха, че никой няма гарантирано място в отбора и е възможно централните защитници Хумелс и Боатенг да бъдат продадени. На Матс му писнало от "студената война" в Мюнхен и форсирал трансфера си в Дортмунд.