Крилото Ариен Робен обяви, че слага край на професионалната си футболна кариера. В края на този сезон 35-годишният холандец напусна Байерн Мюнхен след 10-годишна вярна служба, превръщайки се в една от най-големите легенди на клуба.

С екипа на баварците той изигра над 300 мача, стана осем пъти шампион на Германия, като спечели веднъж и Шампионската лига. През последната кампания той записа 6 гола и 2 асистенции в 19 срещи на Байерн. Иначе в 19-годишната си кариера си той има има 606 мача и 210 гола.

"Без съмнение това е най-трудното решение, което трябваше да взема... решение, при което сърцето и умът се сблъскаха. Любовта към играта ти дава убеждението, че можеш да се справиш с целия свят, но това не отговаря на действителността, защото вече не всичко работи по начина, по който искаш.

Вече не си 16-годишно момче, което си няма и представа какво означава да си контузен. В момента съм здрав и в добра кондиция, но като фен на много други спортове, искам това да е така и в бъдеще. Така че определено ще спра", написа Робен по повод решението си.