Вратар №1 в света за периода 2013-2016 година Мануел Нойер ще си има сериозни проблеми с босовете на Байерн Мюнхен заради коментарите на агента си Томас Крот, алармират медиите в Германия.

Импресариото взриви бомбата с признанието, че световният шампион за 2014 година може да напусне клуба през 2021 година, когато изтича договорът му.

Големият проблем за Нойер се крие в думите на Крот, че Байерн се отдалечава от големите английски отбори като качества и вече не отговаря на шампионските амбиции на стража.

Подобни изказвания никога не са добре приети добре от шефовете на най-успешния германски клуб. Бившият капитан Филип Лам и до днес е играчът, получил най-сурова финансова глоба в историята на клуба заради критиките си към трансферната политика на Байерн през 2009 година.

Според вестник "Абендцайтунг" горчивото отпадане срещу Ливърпул още на 1/8-финалите в Шампионската лига през миналия сезон е накарало куп водещи играчи на Байерн да се замислят за бъдещето си. 

Асовете са обсъдили в тесен кръг дали треньорът Нико Ковач и спортният директор Хасан Салихамиджич имат аурата, за да убедят водещи играчи в Европа да подсилят баварския колос.

Към момента Нойер може да мине "между капките" и да не получи наказание, тъй като той не прави коментарите директно, а чрез агента си. Освен това е капитан на отбора и безспорната му световна класа е жизненоважна за отбора в този момент.