Кой е най-добрият германски централен защитник? Матс Хумелс, Никлас Зюле, Джером Боатенг или Матиас Гинтер?

Този въпрос зададе най-тиражният европейски вестник "Билд" вчера по обяд и над 90 500 души гласуваха в анкетата на изданието.  Хумелс има тънка преднина пред Зюле - 45%:43%, макар вчера да изоставаше. Боатенг (5%) пък е дори зад Гинтер (7%).

Каква е причината за анкетата и за силния интерес към нея от читателите на изданието? Преди дни Хумелс беше определен за защитник №1 в Германия от спортния директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк, изпълнителния директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке и от Матиас Замер.

Замер изпълнява ролята на съветник в Дортмунд, но четири години беше спортен директор в Байерн и избягва да прави пристрастни коментари.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге е на различно мнение: "Чета, че най-добрият германски централен бранител вече не играе в Байерн. Напротив, той дори играе в националния отбор и се казва Никлас Зюле".

Така Кале жегна Матс и заради факта, че германският селекционер Йоахим Льов го зачеркна от националния отбор. Според мнозина трансферът на Хумелс в Дортмунд до голяма степен изравнява силите в борбата за сребърната салатиера следващия сезон, тъй като покупките на Борусия са по-класни от тези на баварците. 

Кой наистина е най-добрият германски защитник предстои да разберем следващия сезон. До голяма степен задочната битка между Хумелс и Зюле може да наклони везните в полза на Борусия Дортмунд или Байерн Мюнхен в надпреварата към титлата...