Нападателят на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер е бесен на Байерн Мюнхен и е на път да се откаже от преминаване на стадион "Алианц Арена", твърди списание "Кикер".

Според изданието има две причини за гнева на стрелеца. Той е бил недоволен от факта, че треньори, футболисти и ръководители на баварския колос коментират ситуацията на трансферния пазар почти всеки ден, без изобщо да споменават неговото име.

Сред коментираните играчи са Лерой Сане, Осман Дембеле, Кай Хаверц, Калъм Хъдсън-Одой и други играчи, но не и Тимо. Вернер също така не бил доволен от появилата се наскоро информация, че договорът на централния нападател Роберт Левандовски ще бъде удължен.

Тимо се виждал именно като наследник на поляка на върха на атаката и не искал да действа само по крилата. Очевидно това е ролята му в Мюнхен, ако той все пак склони да подпише с най-успешния германски клуб.

Както е известно, договорът на Вернер с "биковете" е за още един сезон и догодина той може да подсили Байерн като свободен агент. От Лайпциг признаха наскоро, че дори не са получили обаждане от Мюнхен, така че Байерн едва ли ще плати трансферна сума за германеца това лято.

Недоволството на Вернер със сигурност е музика за ушите на Борусия Дортмунд и Ливърпул, които не крият своя огромен интерес към младия стрелец.