Германският хегемон Байерн Мюнхен представи още едно от новите си попълнения. Този път пред медиите застана Бенжамен Павар.

"Здравейте, аз съм Бенжамен Павар. Много се радвам, че от днес ставам играч на Байерн. Радвам се, че съм тук. За мен е голяма чест да играя за Байерн, това е изключителен клуб. Играя навсякъде, всеки пост ми пасва добре. Мога да съм защитник или халф. Треньорът решава", започна французинът.

"Аз съм дискретен тип, който обаче може да носи отговорност на терена. Днес ще тренирам за първи път с новия отбор. Гладен съм за титли и искам да спечеля много такива, включително и Шампионската лига. Аз и Байерн имаме високи цели, затова подписахме. Не се плаша от напрежението. С националния отбор съм свикнал да печеля, искам да го правя и тук", добави бранителят.

Световният шампион с Франция премина на стадион "Алианц Арена" от Щутгарт за 35 милиона евро. Бенжамен може да играе еднакво добре като централен защитник и десен бек.

23-годишният Павар има опит по германските терени, защото от 2016 година беше част от Щутгарт. Той има 61 мача в Бундеслигата, в които е вкарал един гол. Той получава фланелката с №5, която беше носена от върналия се в Борусия Дортмунд Матс Хумелс.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="de" dir="ltr"> Steht dir gut, <a href="https://twitter.com/BenPavard28?ref_src=twsrc%5Etfw">@BenPavard28</a>! <a href="https://twitter.com/hashtag/ServusBenjamin?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ServusBenjamin</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/FCBayern?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FCBayern</a> <a href="https://t.co/RegGaCV9Jt">pic.twitter.com/RegGaCV9Jt</a></p>&mdash; FC Bayern München (@FCBayern) <a href="https://twitter.com/FCBayern/status/1149654761760686082?ref_src=twsrc%5Etfw">12 юли 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F2907589139312141&width=500" width="500" height="675" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>