Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц увери, че няма да сменя отбора поне до следващото лято, въпреки силния интерес от Байерн Мюнхен.

Преди месец вестник "Тагесцайтунг" излезе с новината, че баварците са предложили 90 милиона евро за Хаверц, който щеше да стане най-скъпият трансфер в историята на Бундеслигата, но "аспирините" са отказали.

"Аз отдавна съм взел решение, че ще остана в Леверкузен и през следващия сезон. Без никакви уговорки. Чувствам се много добре в Леверкузен и искам да развия качествата си още повече", заяви 20-годишният Кай, който беше една от големите сензации в Европа през изминалия сезон със своите 17 шампионатни попадения.

"Логично е големите клубове да имат интерес към мен. Но аз не съм давал съгласието си никъде и не съм подписвал нищо. Леверкузен е точният адрес за мен през следващия сезон, можете да бъдете сигурни в това."

"Някой ден ще направя следващата крачка, няма защо да се заблуждаваме. Всеки иска да постигне максимално възможното в кариерата си и никой в Леверкузен няма да ми е ядосан", допълни Хаверц, чийто контракт е до лятото на 2022 година, без клауза за откупуване.