Посланикът на Байерн Мюнхен за американското турне Лотар Матеус не скри надеждите си клубът да привлече крилото на Манчестър Сити Лерой Сане.

"Байерн се нуждае още от двама-трима играчи, особено по крилата. В Бундеслигата можеш да импровизираш, но на най-високото ниво в Шампионската лига се нуждаеш от опции и от футболисти, които да влязат от пейката и навярно да направят разликата. За целта отборът трябва да има дълга пейка", заяви Матеус.

"Байерн отдавна не е бил в тази ситуация, защото на този етап от подготовката съставът обикновено вече е формиран. Както е в момента Борусия Дортмунд. Байерн загуби петима важни играчи - Хумелс, Робен, Рибери, Хамес и Рафиня. И взе само трима нови - Ернандес, Павар и Арп. По крилата не са взети нови играчи, а там Байерн загуби две звезди от световна класа - Робен и Рибери."

"В един момент клубът ще изиска окончателен отговор от Сане, за да направи плановете си за следващия сезон. Той е първи избор. Пожелавам си да стане, защото Лерой ще пасне на отбора и на Бундеслигата. Сане може да бъде новото лице на Байерн. Той познава първенството, манталитета, говори немски. Идеален е за Байерн, защото през последните месеци узря", добави Лотар.